0

Rå morotskaka med frosting är vegansk, glutenfri och utan raffinerat socker, en hälsosam och läcker dessert som alla kan njuta av. En favorit, jag tror att du kommer att älska. 

Ingredienser:

Morotskakan ca 12 bitar
Cashew Frosting:
Till garnering:
  • valnötter, rivna morötter, morotspulver

1. Klä en rund eller fyrkantig form med bakplåtspapper.

2. Riv morötterna grovt.

3. Häll valnötter och urkärnade dadlar i en matberedare och mixa till en massa. Inte för länge utan precis så att den "klistras" ihop.

4. Tillsätt morötter, riven kokos och kryddorna samt salt. Mixa igen tills morötterna är väl inblandade i smeten.

5. Pressa ut smeten i bakformen och sätt sen in den i frysen medans du gör frostingen.

6. Häll cashewnötter, vatten, sötning, vanilj, morotspulver, salt och citronjuice i en mixer. Mixa tills den är krämig.

7. Tillsätt den smälta kokosoljan och mixa igen.

8. Ta ut kakan ur frysen och häll på frostingen. Bred ut den över hela kakan. Täck och sätt in i frysen ca 2 timmar.

9. Kakan ska sen tas ur formed och ta bort bakplåtspappret. Dekorera med valnötter, rivna morötter och låt sen stå ca 15 min i rumstemperatur innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.