0

Den här raw pizzan är baserad på nötter och frön med en härligt god cashewost kräm och marinerade champinjoner.

Ingredienser 1-2 pizzor:


Botten:

1 dl valnötter

2 dl linfrön

2 dl solrosfrön

4 soltorkade tomater

2 tomater

1 msk oregano

1 msk timjan

Tomatsås:

10 torkade tomater

4 tomater

2 msk olivolja

2 msk vatten

1 tsk oregano

1 nypa salt

1 nypa mald svartpeppar

Marinerade Champinjoner:

10 champinjoner

2 msk tamari soja

4 msk olivolja

Ostkräm:

2 dl cashewnötter

1 msk äppelcidervinäger

1 krm salt

1 msk pressad citron

1 vitlöksklyfta

lite vatten

Topping:

Marinerade champinjoner

Ruccola

Tomater

oliver

Lök

Ostkräm

Tillagning:

1. Blötlägg valnötter och cashewnötter i några timmar. Häll av vattnet och ställ cashewnötterna åt sidan till ostkrämen.

2. Lägg valnötter, solrosfrön och linfrön i en matberedare och kör till ett grövre mjöl. Häll i tomater, torkade tomater, örter och salt och kör tills en deg.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en botten och torka i torkugn över natten eller i vanlig ugn i ca 8 timmar.

4. Marinera champinjonerna och torka även dessa i 2-3 timmar i ugnen på 42 grader.

5. Häll i samtliga ingredienser till tomatsåsen i en mixer och kör.

6. Mixa alla ingredienser till ostsåsen i en mixer.

7. Bred tomatsåsen över pizzan och dekorera med sallad, tomater, oliver, champinjoner och lök. Toppa med osträmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.