0



RAW PUNSCHRULLAR
Tänk dig att dessa veganska rawfoodrullar med arrakssmak, nyttig mandelmassa och smält kakaomassa faktiskt är bra för dig! Och dessutom så goda och enkla att göra!

INGREDIENSER:

Raw grön marsipan

3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
5 msk agavesirap
1 msk spenatpulver
1 tsk spirulina

Raw Punschrullar

2 dl mandelmjöl
1 dl cashewnötter
2 dl kokosmjöl
4 msk raw kakaopulver
15 dadlar
1 tsk arraks essens

Smält raw choklad

100 g raw kakaomassa
2 tsk agavesirap
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk kokosolja

Gör såhär
1. Mixa mandelmjöl, kokosmjöl, agavesirap, spenatpulver och spirulina i en matberedare.
2. Ta ut och arbeta med händerna tills du får en konsistens som liknar marsipan.
3. Bred ut marsipanen på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Rulla sedan ut degen med en platt brödkavel tills den blir platt.
4. Blanda sedan alla ingredienser till punschrullen i en matberedare. Tillsätt ytterligare dadlar eller alternativt lite vatten tills du får en konsistens som liknar rawfoodbollar eller chokladbollar,
5. Rulla sedan kakdegen till en lång rulle och placera ovanpå marsipanen och rulla dessa tillsammans tills marsipanen är helt runt rawfoodrullen.
6. Smält kakaomassan och tillsätt agavesirap, vaniljpulver och kokosolja.
7. Skär sedan punschrullar på ca 5 cm långa och doppa varsin ände i den smälta chokladen. Ställ sedan svalt för att stelna.

Tips! Om du vill ha en annan färg på dina punschrullar, så kan du enkelt byta ut spenat & spirulina till valfritt frukt & bärpulver. Vi tipsar gärna om hallonpulver, rödbetspulver och acaipulver. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.