1

Äntligen dags för semlor igen! Prova våra Raw Minisemlor. 

Ingredienser bulle
2 dl raw cashewnötter

1 dl raw mandlar
½ tsk mortlade kardemummakärnor
8 st urkärnade dadlar medjool
2-3 tsk kokosolja 

Ingredienser mandelmassa                                                                                                                                                               
Gör din egen enligt nedan recept eller använd dig av Rawfoodshops egen Honey Marszipan (som är något sötare)
1 dl mandel
3 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver

Topping
Valfritt veganskt alternativ till grädde som te x. kokosgrädde:

1 burk kokosgrädde, 400ml (den feta delen av kokosmjölk)
2 tsk agavesirap


Gör såhär: 
Bulle:
1. Blötlägg nötter och mandlar i kallt vatten 2-3 timmar.
2. Häll av och mixa med kardemumma, dadlar och kokosolja till en slät massa i en matberedare, tillsätt eventuellt lite kallt vatten för att enklare kunna mixa det i matberedaren.

3. Forma smeten till 8st runda bollar. Ställ sedan bollarna i kylen ca 1 timme eller fram till serveringen. 

Mandelmassa:
1. Antingen gör du egen genom att blötlägga och mixa mandlarna tillsammans med agavesirapen och lite vaniljpulver till en slät smet. Eller kan du använda dig av Rawfoodshops egen Honey Marszipan

Till servering:
1. Lägg burken med kokosgrädde i kylen minst 4 timmar.
2. Ta sedan det krämigaste översta täcket med kokosgrädde och vispa fluffigt.
3. Montera ihop semlorna och spritsa med grädden.
4. Pudra locken med lite florsocker eller vaniljsocker.


Kommentarer

Recension av Isabelle

posted on 27 Feb 2020
Tack för enunderbar video- kreation med Mini-Semlor. Roligt och innovativt

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.