0

Krämig raw zucchinisallad med cashewmajonnäs
Här är en härligt krämig och riktigt matig sallad som påminner om potatissallad men görs med färsk zucchini och cashewmajo. Läcker som den är men också given som tillbehör till "grillat".

 

4 portioner 

Du behöver:
2 zucchini 
2 salladslökar eller färsk gräslök
2 dl cashewmajonnäs eller annan veganskt alternativ
½ dl kapris eller blötlagd hackad wakamealger
1 msk dijonsenap, valfritt
1 tsk torkad timjan 
1 tsk torkad Herbaveda basilika 
salt och peppar, efter smak

Gör så här: 

1. Skala och tärna zucchinin. Lägg i en bunke och strö över lite salt. Låt dra fem minuter och torka ordentligt av.  

2. Hacka salladslöken fint och eventuellt lite gräslök. Blanda med zucchinin och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. 

3. I stället för vanlig kapris kan du göra egen låtsaskapris av wakamealger. Läs hur du gör här!

Tips! 

Om inte du äter strikt raw kan du steka zucchinin lite lätt utan att bryna den i olivolja eller annat matfett istället för att låta den dra i salt, enligt ovan. Cashewmajonnäsen kan du ersätta med vanlig majonnäs eller valfri yoghurt. Receptet till vår fina krämiga veganska majo hittar du här!


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.