0



Raw biffar på rödbetor och morot

Färgglada och nyttiga raw biffar - det perfekta alternativet till animaliskt kött! Så gör du enkelt mättande biffar med två av våra vanligaste och mest prisvärda rotsaker. Smaksätt med någon av våra fina kryddmixer.

Du behöver:
4 dl riven morot och rödbeta eller pulp från råjuice
2 dl pumpakärnor 
3 msk bruna linfrön

2 msk olivolja
½ röd lök, finhackad

1 msk grillkrydda
½ msk morotspulver

½ msk rödbetspulver
salt och peppar, efter smak

Gör såhär:
1. Blötlägg pumpakärnorna i en kvart eller mer i varmt vatten.
2. Skala och riv morötterna och rödbetorna fint. Brukar du göra egna juicer är detta ett perfekt recept att ta tillvara på pulpen från råsaftcentrifugen.
3. Häll av vattnet från pumpakärnorna. Mixa dem tillsammans med häften av rotsakerna tills du har en jämn "färs".
4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt vila i kylen i 30 minuter eller mer så att "färsen" sätter sig.
5. Forma till runda biffar och servera till en grönsallad och hummus eller rakt och upp och ner som traditionell råbiff. Det vill säga med en klick senap, kapris och hackad rödlök.




Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.