0

Ingredienser: 

Tomat & Cashew-sås: 

  • 1dl cashewnötter mixade med 2 dl vatten 
  • 2 msk tomatopurre
  • ½ tsk lönnsirap
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk timjan
  • ¼ tsk himalaya salt


Rödbetsbotten: 

  • 1dl vitt rismjöl 
  • 1dl bovetemjöl
  • 2 msk potatisstärkelse
  • 2 msk rödbetspulver
  • 4 g aktiv jäst
  • ½ tsk himalaya salt 
  • 1dl ljummet water
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk kokosoljal (rumstempererad)


Toppings:

  • Hemmagjord cashew-ost
  • rödlök i tunna skivor
  • groddar 
  • rödbetor i tunna skivor 
  • näringsjäst flakes för extra ostsmak!
  • granatäppelkärnor
  • broccoli

Gör såhär: 

Cashew-tomatsås: 
  1. Blötlägg 1dl cashewnötter i vatten i 3-4 timmar 
  2. Häll av vattnet, skölj nötterna och blanda med 2 dl nytt vatten i en mixer tills du får en jämn creme
  3. Mixa sedan ihop din cashewcreme med tomatsåsen och resten av ingredienserna. 


Pizzabotten: 

  1. Mixa dina torra ingredienser i en bunke 
  2. Tillsätt sedan vatten, lönnsira, olivolja  
  3. Mixa i kokosoljan med händerna och forma små rosa degbollar 
  4. Lägg din degboll i en täckt bunke att jäsa i ca. 30 minuter 
  5. Ställ ugnen på 200 grader 
  6. Forma din degboll till en platt rund pizzabotten använd gärna en kavel 
  7. Baka i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i ca 5 minuter 
  8. Ta sedan ut ur ugnen och häll på din cashew-tomatsås och toppings! 
  9. Baka i ugnen i ca. 15 minuter till. 
  10. Njut av din pizza tillsammans med en färgglad sallad! 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.