0



Fräsch rawfoodsallad med kryddigt fröcrunch

En fräsch sallad med massa nyttiga grönsaker är alltid välkommet. Grunda med olika sorters kål - både grönkål och rödkål är maxade med C-vitamin och fiber. Pricken över i:et är toppingen - ett kryddigt crunch som du blandar ihop på två sekunder



Du behöver:

1-2 dl kokta kikärtor
1 näve färsk koriander
grönkål
rödkål
rödbeta
morot
hackad salladslök eller rödlök, valfritt
olja och vinäger
salt och peppar, efter smak

Salladscrunch
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
½ dl kokosnöt, riven
1 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk vitlökspulver
½ tsk chiliflakes eller paprikapulver, gärna sött
salt och peppar, efter smak

Gör såhär:
1. Börja med att göra en sats fröcrunch som du kan använda till många portioner sallad eller soppa.
2. Häll alla crunchingredienser i en burk med tätslutande lock. Skaka om så blandas smakerna lätt.
3. Crunchen kan serveras raw eller rostas försiktigt i en stekpanna. 
4. Strimla grönsakerna och lägg upp i portionstallrikar eller ett stort fat.
5. Stompa kikärtorna med en gaffel och blanda med en näve hackad koriander eller anna färsk örtkrydda. 
6. Ringa lite olja och vinäger. Strössla crunchet över - men snåla inte!


Tips!
Crunchet är minst lika god till kall eller varm soppa. Du kan du släppa helt loss i kryddhyllan och smaksätta crunchen som du vill. Även skalade sesamfrön är också gott att blanda i!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.