0

GLUTENFRIA SUPERVÅFFLOR

Den 25 mars är det våffeldagen och det är dags att fira med glutenfria supervåfflor! Här har vi smaksatt våfflorna med spenatoulver.

1 dl mungbönemjöl
3 dl kikärtsmjöl
6 dl vatten
½ tsk xantangummi
1 tsk flingsalt 

Gör såhär:
1. Rör ihop alla ingredienser till basen i en skål. 
2. Tillsätt önskad superfoodboost och rör ner det i basmixen.
3. Grädda våfflorna som vanligt. 
Använd cirka 1 dl smet per våffla. Servera gärna med en klick matfett.

Tips!

Variera våfflorna i olika färg och smak genom att tillsätta rödbetspulvergurkmeja eller spenatpulverEller varför inte någon tesked spiskumminfänkålsfrön eller moringa för extra sting.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.