0

SVENSK TIGERKAKA MED CITRON- OCH LAVENDEL
Baka enkelt och gott med Rawfoodshops färdiga kakmixer Bagerina. Här kommer ett enkelt och spännande recept på citron- och lavendelkaka.




Du behöver:

1 påse Bagerina Citronkaka
100 g kokosolja eller annan matfett 
3 ägg 
1 tsk rivet citronskal
1 tsk vaniljpulver
1 lnypa gurkmeja eller saffran 
1 nypa blå spirulina
3 tsk torkad lavendel
2 msk skalade hampafrön

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält fettet och låt det svalna något. 
2. Vispa äggen tillsammans med sötningen från bakmixen, tills det blir fluffigt. 
3. Rör i vaniljpulver och fettet. Tillsätt bakmixen och blanda till en jämn smet.
4. Dela upp smeten i två mindre skålar. Blanda citronskal, gurkmeja eller saffran i ena skålen. Lavendel och spirulina i den andra. 
5. Smöra en kakform med lite fett och ströa i hampafrö. Klicka i smeten växelvis i formen så att kakan blir marmorerad. 
6. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills kakan är klar.

Tips! Är du vegan kan du lätt byta ut hönsäggen mot chiaägg. Se här för veganska minimuffins. 


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.