0

FAVORITHUMMUS X 3 

Tre varianter av denna klassiska röra från mellanöstern. Gott att ha hemma, som pålägg, dipp eller tillbehör till middagen. 



Du behöver:

300 g kikärtor (blötlagda och kokade)
½-1 tsk spiskummin
1 msk citronjuice
6 msk olivolja  
½ dl vatten 
1 msk tahini
salt, peppar eller chiliflakes

Smaksättningar:
rödbetspulver
avokadopulver och lite chlorella
gurkmeja

Gör så här:

1. Blötlägg gärna kikärtorna dagen innan. Häll av vattnet och koka upp i nytt vatten tills ärtorna är mjuka. Skölj och låt svalna av något.
2. Mixa kikärtorna med kryddorna, citronjuicen och oljan. Tillsätt lite olja och vatten efter hand tills du fått en fin konsistens på hummusen. Det är en smaksak om man önskar den helt slät eller lite grovkornig. Smaka av med tahinin, salt och peppar. 
3 Häll upp hummusen i tre olika skålar. Smaksätt varje skål för sig med rödbetspulvret, avokadopulvret och gurkmejan.                           
4. För hummusen med avokadopulvret tillsatte vi även lite chlorellapulver för en starkare grönare färg då avokadopulvret har en ganska ljus nyans. 

Tips! Hummusen blir ett perfekt pålägg till tillexempel nygrillade sötpotatismackor. 


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.