0

VÅFFLOR (ca 6 stycken)

Underbara våfflor till våffeldagen!!

För lite variation, krydda upp med olika frystorkade pulver, till exempel blå spirulina, rödbetspulver, blåbär eller chlorella. Garanterat färgstarka våfflor med endast naturliga färgämnen från naturens växter och bär.



Ingredienser:
1 dl quinoa

5 dl vatten
½ msk äpelcidervinäger
2,5 dl mandelmjölk
1 päron eller äpple i bitar
2 msk skalade hampafrön
1 msk chiafrön
1 dl bovetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk gurkmejapulver
1/2 tsk ingefärapulver
1/2 tsk kardemumma
Kokosolja till pensling av våffeljärn. 

Gör såhär:
1. Blöttlägg quinoan med 5 dl vatten och ½ msk äppelcidervinäger dagen innan. Funkar även med några timmar om ni har bråttom.

2. Häll av vattnet från quinoan och mixa den tillsammans med ett skalat äpple/päron och mandelmjölken. Spara gärna några matskedar quinoa och häll i efter mixningen för lite textur.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
4. Sikta över den torra mixen i quinoasmeten och vispa ordentligt för att undvika klumpa i smeten.
5. Låt den vila en stund för att svälla något.
6. Under tiden kan du förbereda lite färsk frukt eller god sylt att servera till de nygräddade våfflorna, kanske tillsammans med lite vispad sojagrädde eller vispbar kokosgrädde.
7. Pensla våffeljärnet med lite kokosolja och grädda våfflorna.
8. Lägg på galler och avnjut direkt efter gräddning då de är som godast!


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.