0

UNDERBARA VÅFFLOR

Underbara våfflor till våffeldagen!! För variation, krydda upp med olika frystorkade pulver. Som till exempel blå spirulina, rödbetspulver, blåbär eller chlorella. Garanterat färgstarka våfflor med endast naturliga färgämnen från naturen.


6 stycken

Du behöver:
1 dl quinoa

5 dl vatten
½ msk äpelcidervinäger
½ dl mandelmjölk
1 päron eller äpple, tärnad
2 msk skalade hampafrön
1 msk chiafrön
1 dl bovetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk gurkmejapulver
½  tsk ingefärapulver
½  tsk kardemumma
kokosolja tillvåffeljärnet

Gör såhär:
1. Blöttlägg quinoan med 5 dl vatten och ½ msk äppelcidervinäger dagen innan. Funkar även med några timmar om du har bråttom.

2. Häll av vattnet och mixa quinoan tillsammans med äpple/päron och mandelmjölken. Spara gärna några matskedar quinoa och häll i efter mixningen för lite textur.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta över den torra mixen i quinoasmeten och vispa ordentligt för att undvika klumpa i smeten. Låt vila en stund.
5. Under tiden kan du förbereda lite färsk frukt eller god sylt att servera till de nygräddade våfflorna, kanske tillsammans med lite vispad sojagrädde eller vispbar kokosgrädde.
6. Pensla våffeljärnet med lite kokosolja och grädda våfflorna som vanligt. Lägg på galler och avnjut direkt efter gräddning då de är som godast!



Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.