0



Raw krämig vaniljsås med cashewnötter
En utsökt och busenkel vegansk cashewbaserad vaniljsås till alla efterrätter du kan längta till - smulpaj, fruktsallad eller till kladdkakan. Har en underbar krämig smak av finaste vaniljen!

4 portioner
Du behöver:
3 dl cashewnötter, premium
1 burk kokosgrädde
2 msk ljus agavesirap
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
1. Blötlägg cashewnötterna i 30 minuter eller låt stå över natten om du har tid.
2. Häll av vattnet och mixa nötterna tillsammans med kokosgrädde, vatten eller annan vätska. Tips - Testa vårt kokosmjölkpulver och gör din egen kokosgrädde! 
3. Mixa till en helt slät sås. Blanda i vaniljpulvret och agave-sirapen. Smaka av till du är nöjd!

Tips:
Denna vaniljsås är helt raw och går även att använda som bas till en rad olika efterrätter. Gör gärna en större batch. Och du vet väl att du kan göra egen kokosmjölk/grädde med vårt fina kokosmjölkpulver? Läs mer om hur du gör nedan! 

Här är tre enkla och delikata vaniljsåsdesserter:
1. Tillsätt lite chiafrö och till exempel torkade jordgubbar eller en sked fruktpulver eller två så har du en god mousse/pannacotta.
2. Mixa med en banan och lägg i frysen 30 minuter så har du en läcker bananglass.
3. Eller varför inte varva denna utsökta vaniljsås med bär och någon av våra crunchiga granolor i ett fint glas så har du en perfekt smultrifle-dessert. 

Finaste Bourbonvaniljen 
Vårt ekologiska vaniljpulver är av högsta klass och består av färska vaniljstänger som mals vid låga temperaturer vilket ger ett extra fint pulver. 10 gram färdigt vaniljpulver motsvarar 5 vaniljstänger. En del av det vaniljsockret som säljs i vanliga matbutikerna innehåller vanillin istället för vanilj. Vanillinet framställs oftast ur rötad granved eller ur petroleum. 

Såhär gör du din egen kokosmjölk eller kokosgrädde:
Trött på att bära hem konserverad kokosmjölk från affären? Du vet väl att du kan göra din egen kokosmjölk- eller grädde med vårt fantastiska kokosmjölkpulver? Det är ekologiskt och helt utan tillsatser.
Smart och extra hållbart - eller hur? Eftersom du då slipper "betala" för vattnet och dyra förpackningar.
Så här gör du för att få motsvarande en burk/förpackning kokosmjölk på 400 ml:
Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska. Tillsätt knappt 5 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer. 
För att för en rikare "mjölk" kan du hälla i lite extra pulver. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.
Kokosgrädde gör du på samma sätt. Minska då mängden vatten med en tredjedel. Eller ta motsvarande 4 dl vatten till 7-8 msk kokosmjölkpulver.
Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden. Förvaras i kylskåp max fem dagar.




Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.