0



FRÄSCH VÅRSALLAD
Fräsch vårsallad på råhyvlade primörer, örtsalt, picklade betor och ramslöksvinägrett!

INKÖPSLISTA 
Torkad ramslök
Torkad basilika
Örtsalt 
Himalayasalt 
Kala Namak (svart salt) 
Gröna klorofyllpulver 
Nötter/fröer 
Groddfrön och groddburk 
Äppelcidervinäger

Gör såhär: 
1. Råhyvla gulbetor, polkabetor och morötter tunt med mandolin eller osthyvel/potatisskalare.
2. Skölj och plocka försiktigt bort bladen på några brysselkålshuvud.
3. Snabbpickla en eller flera av dessa samt tunt skivad rödlök i en klassisk 1-2-3 lag, eller i en marinad (se recept på marinaden här).
4. Skiva färsk grön sparris, du kan egentligen ta vad som du har hemma eller själv föredrar efter vad som är tillgängligt för säsongen.
5. Försök att få lite olika färger på grönsakerna/rotfrukterna så blir det även en fröjd för ögat. Toppa salladen med olika nötter/fröer. 
6. Gör en ordentlig laddning av vår ramslöksdressing och ringla över salladen. Servera med en färskpressad juice eller en grön smoothie.


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.