0

VEGANSK BÖNBURGARE
Ett recept på ingredienser från ditt skafferi, samtliga går att köpa direkt från oss här på rawfoodshop.se Smidigt va?

Du behöver: 

¼ dl kikärtor
¼ dl svarta bönor
1¼ dl röda linser
½ dl jordnötter
½ dl mandel
¼ dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl havregryn
1 dl majsmjöl
2 msk tapiokamjöl
½ dl svart ris
1 tsk torkad basilika
2 tsk ramslök
3 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk chipotle
½ tsk svartpeppar


Gör såhär:
 

1. Mixa alla ingredienserna förutom nötterna till ett grovt mjöl. Mixa lite i taget.

2. Blanda mjölet med nötterna och mixa igen. Mixa lite i taget och använd puls knappen. Konsistensen ska bli som ett mjöl.

3.Ta drygt 1 dl av mjölmixen och blanda med ¾ dl kokhett vatten. Häll gärna i ytterligare smaksättning till exempel lite tamarind eller chipotle. Det går även utmärkt att tillsätta lite färska fint rivna rotfrukter eller annat grönt till blandningen. Låt stå tills allt vattnet har absorberats.

4. Forma två burgare eller hela blandningen. 1 dl mjölmix blir lagom till två burgare.

5. Hetta upp en panna med olja och stek dessa i cirka 3 minuter på var sida eller tills de är gyllenbruna.

6. Sätt ner värmen och täck med lock, och tillaga ytterligare 5 minuter. Se till bara att du inte bränner burgarna.

 
Servering:
Servera burgarna i ett hamburgerbröd eller stort salladsblad tillsammans med valfria tillbehör som s
allad, tomat, picklad rödlök, gurka och hummus. Lätt blancherad broccoli blir ett bra och nyttigt alternativ till pommes frites.                           



Inköpslista 
kikärtor
svarta bönor
röda linser
jordnötter
mandel
solroskärnor
sesamfrön skalade
havregryn
majsmjöl
tapiokamjöl
svart ris
torkad basilika
ramslök
salt
bakpulver
cahewsmör raw
svartpeppar



Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.