0

VEGANSK BÖNBURGARE
Ett recept på ingredienser från ditt skafferi, samtliga går att köpa direkt från oss här på rawfoodshop.se Smidigt va?



Inköpslista 
kikärtor
svarta bönor
röda linser
jordnötter
mandel
solroskärnor
sesamfrön skalade
havregryn
majsmjöl
tapiokamjöl
svart ris
torkad basilika
ramslök
salt
bakpulver
cahewsmör raw
svartpeppar

Övrigt: 
Dijonsenap, sallad, tomat, rödlök, hamburgerbröd och broccoli


Recept: 

1,2 dl kikärtor
1,2 dl svarta bönor
1,2 dl röda linser
0,6 dl jordnötter
0,6 dl mandel
1,2 dl solroskärnor
1,2 dl sesamfrön
1,2 dl havregryn
1,2 dl majsmjöl
2 msk tapiokamjöl
0,6 dl svart ris
1 tsk torkad basilika
2 tsk ramslök
3 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk chipotle
smaksätt med svartpeppar


Gör såhär:
 

1. Mixa alla ingredienserna förutom nötterna till ett grovt mjöl. Mixa lite i taget.

2. Blanda mjölet med nötterna och mixa igen. Mixa lite i taget och använd puls knappen.

4. Konsistensen ska bli som ett mjöl.

5.Ta 1,2 dl av mjölmixen och blanda med 0,8 dl kokhett vatten. Häll gärna i ytterligare smaksättning till exempel lite tamarind eller chipotle. Det går även utmärkt att tillsätta lite färska rivna rotfrukter eller annat grönt till blandningen. Dock inte för stora bitar, då kan burgarna bli svåra att hålla ihop.   

6. Låt stå tills allt vattnet har absorberats.

7. Forma till 2 stycken burgare. (Eller forma färdigt hela blandningen.) Mängden ingredienser 1,2 dl mjölmix 0,8 dl kokhett vatten avser ca 2 burgare.

8. Hetta upp en panna med olja och stek dessa i ca 3 min på var sida eller tills de är gyllenbruna.

9. Sätt ner värmen och täck med lock, och tillaga ytterligare 5 min. Se till bara att du inte bränner burgarna

 
Servering:
Servera burgarna i ett hamburgerbröd eller stort salladsblad tillsammans med valfria tillbehör som 
Sallad, tomat, picklad rödlök, gurka och hummus. Lätt blancherad broccoli blir ett bra och nyttigt alternativ till pommes frites.                           



Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.