0

VEGANSK & GLUTENFRI BLACK BEAN BURGARE
Ett recept med många ingredienser men bli inte skrämd över antalet, det är ett smidigt recept och burgarna blir riktigt goda! Samtliga ingredienser går att köpa direkt från oss här på rawfoodshop.se! Smidigt va?

Du behöver: 

¼ dl kikärtor
¼ dl svarta bönor
1¼ dl röda linser
½ dl jordnötter
½ dl mandel
¼ dl solroskärnor
1 dl sesamfrön skalade
1 dl havregryn
1 dl majsmjöl
2 msk tapiokamjöl
½ dl svart ris
1 tsk torkad basilika
2 tsk ramslök
3 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk chipotle
½ tsk svartpeppar


Gör såhär:
 
1. Mixa alla ingredienserna förutom nötterna till ett grovt mjöl. Mixa lite i taget.
2. Blanda mjölet med nötterna och mixa igen. Mixa lite i taget och använd puls knappen. Konsistensen ska bli som ett mjöl.
3.Ta drygt 1 dl av mjölmixen och blanda med ¾ dl kokhett vatten. Häll gärna i ytterligare smaksättning till exempel lite tamarind eller chipotle. Det går även utmärkt att tillsätta lite färska fint rivna rotfrukter eller annat grönt till blandningen. Låt stå tills allt vattnet har absorberats.
4. Forma två burgare eller hela blandningen. 1 dl mjölmix blir lagom till två burgare.
5. Hetta upp en panna med olja och stek dessa i cirka 3 minuter på var sida eller tills de är gyllenbruna.
6. Sätt ner värmen och täck med lock, och tillaga ytterligare 5 minuter. Se till bara att du inte bränner burgarna.

 
Servering:
Servera burgarna i ett hamburgerbröd eller stort salladsblad tillsammans med valfria tillbehör som s
allad, tomat, picklad rödlök, gurka och hummus. Lätt blancherad broccoli blir ett bra och nyttigt alternativ till pommes frites.


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.