1

Varför inte göra sockerfria och gelatinfria gelé hjärtan? Du kan göra dem på olika sorters frukter/fruktpulver efter tycke och smak. Inför Alla Hjärtans dag så passar det fint med hallonsmak!

Ingredienser:

1 dl vatten

2 msk Agar Agar

0.5 dl fibersirap

2 dl hallon, du kan byta ut till andra frukter

2 msk hallonpulver eller annat fruktpulver

G
ör såhär: 

1. Blanda agar agar, vatten och fibersirap i en kastrull och ställ åt sidan i ca 10 minuter.

2. Mixa bären till en slät konsistens. Om du använder hallon så sila bort kärnorna. Hälli och mixa valt fruktpulver.

3. Låt blandningen av agar agar, vatten och sötning sjuda på svag värme under omrörning tills du ser att agar agar löst upp sig helt och att det börjar tjockna till en konstisens av sirap.

4. Tillsätt den mixade frukten med fruktpulver och rör om ordentligt under någon minut.

5. Silikonformar för godistillverkning är bäst att ha till detta annars kan du använda en glasform att hälla upp massan i 15 x 10 cm .Låt stelna i kylen i ett par timmar.

6. Stjälp ur gelégodiset ur silikonformarna eller skär upp i lagom stora bitar om du använde en glasform.

7. Rulla godiset i Sötin.

8. Gelégodiset håller sig bra i kylen i ca 1 vecka.

Kommentarer

Recension av Yemel

posted on 14 Feb 2020
Hej! Tack för tipset! Ddt vore kul om ni satt nån video tutorial med de olika recept

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.