0

MIX TILL VEGANSKA GREENFOODBOLLAR 
Så fixar du en egen batch mjölmix för att snabbt och enkelt laga supergoda veganska greenfoodbullar när andan faller på! Själva basen består av idel nyttigheter som linser, solroskärnor, kikärtor, mjöler, nötter och mycket mer som du mixar snabbt ihop! Här har vi smaksatt med örtkryddor och chipotle. 

1 liter greenfoodbollmix 

Du behöver:
1 ½ dl röda linser
1 ½ dl solroskärnor
1 ½ dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl kikärtor
1 dl svarta bönor
1 dl majsmjöl
2 msk tapiokamjöl
½ dl svart ris
½ dl jordnötter
½ dl mandel
3 tsk salt
2 tsk ramslök
2 tsk bakpulver
1 tsk torkad basilika
1 tsk chipotle
1 tsk svartpeppar
pumpakärnor till panering


Gör så här:
1. Mixa ingredienserna i två steg. Börja med att lägga i alla ingredienser utom nötterna och mandlarna i din mixer/blender och kör till ett grovt mjöl. Tillsätt sedan nötterna och mandlarna lite i taget och fortsätt att mixa tills du har ett finare mjöl.

2.  Ta 1 dl mjölmix och blanda med ¾ dl kokhett vatten. Häll gärna i ytterligare smaksättning till exempel lite tamarind eller chipotle. Det går även utmärkt att tillsätta färska fint rivna rotfrukter eller annat grönt. Låt stå tills allt vatten sugits upp. 

3. Forma till små bollar. 1 dl mjölmix och  ¾ dl kokhett vatten blir lagom till 8-10-bollar, som motsvarar 1-2 portioner beroende på vad du äter till.

4. Häll upp pumpakärnorna på en tallrik. Rulla eller tryck försiktigt bollarna så kärnorna fastnar.

5. Hetta upp en stekpanna upp till medelhög värme med olja. Stek bollarna 3-5 minuter runtom eller tills de är gyllenbruna. Sänkt värmen och täck med lock. Tillaga ytterligare några minuter.  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.