0

Vegansk Kladdkaka på Aquafaba

Fira kladdkakans dag med en helt underbar Vegansk Kladdkaka som smälter i munnen! Denna underbart goda kladdkakan blir magisk tillsammans med smält choklad och dina favoritnötter!

Ingredienser

1,5 dl rumsvarmt spad från kikärtor (Aquafaba)* 
3 dl mandelsmör
1 tsk vaniljpulver
0,75 dl mandel- eller havremjöl
0,5 dl rå kakao
0,5 dl agavesirap 
0,5 tsk salt 50 g
mörk choklad eller kakaomassa

*Spadet ger ingen smak när du är klar så låt dig inte skrämmas av bönlukten!

Gör såhär:

1. Aquafaba är inget annat än spadet som blir när man kokat kikärtor. Så börja med att koka kikärtorna och häll sedan över spadet i en bunke. Låt svalna en aning. 
2. Sätt ugnen på 175°C.
3. Blanda ihop alla ingredienser förutom mörk choklad i bunken och rör till en jämn smet.
4. Häll ut din smet i en form, hacka chokladen och strö över.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara i kylen.

Till garnering: Garnera kakan med smält choklad och valfria nötter. Förslagsvis mandel, hasselnötter eller jordnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.