1

Gör din egen veganska ost på cashewnötter som ger en proteinrik, nötig ost, tapioka-stärkelse som bidrar med klibbig konsistens och näringsjäst som ger den fina ostsmaken - tillsätt även lite äppelcidervinäger för syra!  

Ingredienser
:

2.5 dl blötlagda cashewnötter
5 dl vatten
1 dl tapiokamjöl
2 msk näringsjäst (b-jäst)
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver

Tips! Smälter bra på te x. vegansk pizza! 


Gör såhär:  

1. Blötlägg cashewnötterna över natten så att de blir mjuka. 

2. Häll nötterna och övriga ingredienser i en mixer och blanda ordentligt. 

3. Häll sedan upp blandningen i en kastrull och värm på medel temperatur. Rör runt i botten av kastrullen och märk din ost blir härligt klibbig! 

4. Ställ åt sidan och låt svalna! 

Kommentarer

Recension av Pia

posted on 14 Feb 2020
Kan man byta tapiokamjölet mot maizenamjöl, dvs majsstärkelse?

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.