0

Gör din egen veganska ost på cashewnötter som ger en proteinrik, nötig ost, tapioka-stärkelse som bidrar med klibbig konsistens och näringsjäst som ger den fina ostsmaken - tillsätt även lite äppelcidervinäger för syra!  

Ingredienser
:

2.5 dl blötlagda cashewnötter
5 dl vatten
1 dl tapiokamjöl
2 msk näringsjäst (b-jäst)
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver

Tips! Smälter bra på te x. vegansk pizza! 


Gör såhär:  

1. Blötlägg cashewnötterna över natten så att de blir mjuka. 

2. Häll nötterna och övriga ingredienser i en mixer och blanda ordentligt. 

3. Häll sedan upp blandningen i en kastrull och värm på medel temperatur. Rör runt i botten av kastrullen och märk din ost blir härligt klibbig! 

4. Ställ åt sidan och låt svalna! 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.