0

 

 

Energimaxad vetegrässoppa med gröna ärtor och sparris

Uppiggande raw vetegrässoppa att njuta av till lunch eller som förrätt. Här har vi maxat den läckra illgröna vårsoppa med vetegräs. Protein och fiber finns det massor av även i primörer som gröna ärtor och sparris. 

4 portioner

 

Du behöver:

300 g frysta gröna ärtor
1 liten bunt färsk sparris, ca 250 g
8 dl mandelmjölk, eller mer
3-4 msk citronjuice
2 msk olivolja
2 msk Coconut Secrets Coconut aminos
2 msk vetegräspulver
1 msk näringsjäst, flakes
1 tsk lökpulver
1 tsk koriander, mald
1 tsk spirulinapulver eller chlorellapulver, valfritt
salt och peppar, efter smak

Servera med:

sparrisknoppar, olivolja och citronjuicehackade mandlar och kanske finhackad färsk koriander/gräslök

Gör så här:

1. Lägg lätt upptinade frysta ärtor i en mixer tillsammans med övriga ingredienser utom sparrisen. Mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

2. Hacka/skiva sparrisen grovt. Spar de späda knopparna till serveringen. Sparrishacket mixar du snabbt i soppan som du äter helt kall, rawljummen (uppvärmd till max 42 grader) eller lätt förvälld. Spä ytterligare du vill ha tunnare soppa.

3. Servera soppan med sparrisknoppar och hackade mandlar. Eller annat smul med tuggmotstånd som du har hemma. Sparrisknopparna kan du marinera några minuter i lite olja, några droppar citronjuice samt flingsalt och svartpeppar.



Tips!
I stället för frysta ärtor kan du göra denna supersoppa med nykokta gröna ärtor eller kikärtor. Du kan också använda ärtor i burk.
Våra ekologiska kikärtor och gröna ärtor är råtorkade och kommer från Italien. Passa på att koka en stor batch och frys in utan kokspadet i mindre förpackningar á 100-150 g - som motsvarar en vanlig butiksförpackning.

Gör så här:
Skölj noggrant kikärtorna eller gröna torkade ärtor och blötlägg i kallt vatten i 8 timmar eller över natten. Häll av vattnet. Lägg ärtorna i ett stor kastrull och fyll på med dubbelt så mycket nytt kallt vatten samt 1-2 tsk salt. Koka upp, skumma eventuellt av och låt sedan sjuda på svag värme tills ärtorna är lagom mjuka.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.