0

VITAMINGUMMI

Att förbättra vårt immunsystem bör alltid vara en prioritering, avsett årstid. Detta C-vitamingummi ger vår kropp en extra boost! Vi hoppas att detta recept lyser upp din dag!

Du behöver:

½ dl citronjuice
1 tsk ingefära
1 msk lönnsirap eller honung
1 tsk gurkmeja
½ msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
3 tsk vegetabilisk gelatin eller agaragar
2 msk växtbaserad mjölk
1 tsk mangopulver 
1 tsk camu -camupulver
1 tsk ananaspulver 


Gör såhär:

1. Blanda agaragar, vatten och honung/lönnsirap i en kastrull och ställ åt sidan i 10 minuter.
2. Låt det hela sjuda på svag värme under omrörning tills dess att du har fått en konsistens som liknar sirap.Tillsätt övriga ingredienser under vispning och koka upp.
3. Häll upp i hjärtformade silikonformar ämnade för godistillverkning. Det går även bra att använda en mindre glasform 10 x 15 cm. Ställ in i kylen/frysen ett par timmar så gelén får stelna.
4. Stjälp ur geléhjärtanen ur formarna eller skär rutor i lagom stora bitar om du använde en glasform. Förvaras i kylen upp till två veckor.


Tips!
Camu-camu (Myrciaria dubia) är en inhemsk buske i den sydamerikanska regnskogen. Dess bär innehåller mer vitamin C än någon annan känd växt på jorden. Jämfört med en citron, som innehåller 0,5 procent C-vitamin, innehåller camu-camubäret upp till 4 procent C-vitamin. Och 30 gånger mer C-vitamin än apelsiner. Denna produkt innehåller 10 000 mg per 100 g och inga tillsatser! Smakar utsökt syrligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.