0


Trolla fram alg-kapris 

Ingen kapris hemma? Här kommer ett ganska otippat tips! Trolla fram låtsas-kapris med wakame- eller aramealger! Dessa brunalger har en med mild smak som funkar ovanligt bra som låtsas-kapris i potatissallad, coleslaw eller remoulade och andra icke-asiatiska rätter. 

Gör såhär:
Lägg en näve wakame eller arame i blöt 10-15 minuter. Sjud sedan i 1-2 minuter. Låt svalna och krama ur vätskan.

Hacka sedan fint och lägg i en liten skål. Ringla 1-2 tsk äppelcidervinäger över och låt dra ett par minuter. Använd som kapris eller inlagd "gurka" i krämiga sallader, dipper och kalla såser.
Vår wakame är helt naturlig - raw, ekologisk, vegan - och utan tillsatser, sötning eller färgämnen. Den har en naturlig sälta. Den är mycket näringsrik på vitaminer och mineraler och innehåller mycket jod.

Tips!

Här hittar du en trevlig potatissallad på zucchini och vegansk cashewmajonnäs där du kan använda alg-kapris i stället för vanlig kapris!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.