0

Wienernougat är en riktig julgodisklassiker. Här sötar vi den på naturligt vis med agavesirap, men denna går utmärkt att också ersätta med 1½ dl kokossocker, konsistensen på nougaten kan dock bli något krispigare men smaken är precis lika ljuvlig. Det är också möjligt att göra receptet raw, då låter du bara bli att rosta hasselnötterna, välja raw kakaopulver och kakaosmör samt ser till att smälta kakaosmöret varsamt. 

Ingredienser: 

4 dl hasselnötter
65 g kakaosmör
1½ dl kokossocker eller 1 ¼ dl agavesirap
1-2 msk rå kakaopulver
en nypa himalaya salt
2 dl mandelspån

Gör såhär: 

1. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Skrubba av löst skal med hjälp av en torr och ren handduk.
2. Lägg nötterna i en mixer, t.ex. en mixerskål som kommer med en stavmixer. Mixa tills du fått ett fint mjöl.
3. Hacka kakaosmöret fint och smält på låg värme i kastrull.
4. Häll kakaosmöret, agave, kakaopulver och salt i mixerskålen och mixa samman till en slät massa. Vänd ner mandelspånen.
5. Lägg plastfolie i en form och stjälp ut nougaten till ca 2 cm i höjd. Ställ i kylskåp för att stelna och skär sedan i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.