Reco Market
Innovativa livsmedel för bättre hälsa

0 artiklar 0 kr
Din varukorg är tom.

Fler bilder

Groddfrön Solrosfrön 250g

Översikt

EKO - RAW

Lagerstatus: Slut i lager

Ordinarie pris 72 kr

Specialpris: 50 kr

Jmf pris: 0 kr

Produktinformation

Solrosgroddar är krispiga och väldigt goda att ha i sallader eller på smörgåsar. Använd råa, woka hastigt, eller använd som topping på soppor och grytor. Solrosgroddar smakar som färska solrosfrön men med en salladsliknande känsla. De kan vara lite skarpa i smaken när groddarna är små och har precis utvecklat sina första blad. Men när groddarna har haft tid att omvandla sockret i sina blad och stjälkar, 1-2 dagar efter det att de har fått blad så får de en sötare och mildare smak.

Du kommer snabbt att märka att solrosgroddar bildar rothår - extra små rötter på huvudroten. När dessa rötter är små så ser det nästan ut som mögel. Allt eftersom groddarna växer, så växer rötterna och blir starkare och längre. Du kan äta hela grodden inklusive de vita rötterna. De tjocka svarta skalen som omger fröna kan inte ätas.
 
Det är viktigt att man inte använder solrosfrön som säljs som fågelmat. Dessa är ofta besprutade med bekämpningsmedel som inte försvinner vid groddodlingen. Välj istället ekologiska solrosfrön med skalet kvar. Dessa kommer att ge dig goda och hälsosamma groddar.

Ingredienser: Ekologiska groddfrön av solros (100%).

Ursprungsland: Italien.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Groddning: Blötlägg över natten och skölj sedan fröna 3 gånger per dag tills de fått en liten grodd, därefter häller man av allt vatten och lägger över dem i lämplig groddburk eller groddpåse.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 138.1 kJ/33 kcal,
Fett: 1,5 g,
- varav mättat fett: 0,3 g,
Kolhydrater: 1,3 g,
- varav sockerarter: 1,3 g,
Protein: 2,2 g,
Salt: 0 g.