Reco Market
Innovativa livsmedel för bättre hälsa

0 artiklar 0 kr
Din varukorg är tom.

Fler bilder

Irish Moss EKO 100g

Översikt

RAW - EKO

Lagerstatus: I lager

Ordinarie pris 152 kr

Specialpris: 106 kr

Jmf pris: 1 523 kr

Produktinformation

Irish Moss kan ätas som den är men även användas som förtjockningsmedel t.ex. i råa bakverk. 

Chondrus crispus även kallad karragentång, karragenalg, pärlmossa, brosktång, karragenmossa, irländsk mossa, eller bara karragenan. Detta är en rödalg som växer ut med Atlantens kuster i Europa och Nordamerika. Denna Irish Moss kommer ifrån Irland.

Om man kokar algen, bildas det ett slem, som sägs vara näringsrikt och lättsmält. Den innehåller naturligt karagen som är ett förtjockningsmedel (E407) och ett alternativ till gelatin. Inom konventionell livsmedelstillverkning används karragen i kött, mjölk, desserter, sylt och glass. Men eftersom det går att skölja bort den svaga algsmaken så är den perfekt för puddingar, krämer och mousse-liknande råa efterrätter.

Så här kan du göra för att dra nytta av den irländska mossans förtjockande egenskaper:

  1. Skölj ordentligt (beräkna 20 g för en stor kaka t.ex.)
  2. Lägg mossan i en plastskål, täck med vatten, lägg på lock, ställ in i kylen.
  3. Algen är redo att användas efter ett dygn, gör sig bäst efter 3–4 dygn men varar i upp yill 7 dygn i kylen.
  4. Mixa utan blötläggningsvattnet med önskad vätska (ca 2 dl). Försök att få så små bitar som möjligt.

OBS! Eftersom vi håller på att ändra om till nya etiketter för samtliga rawfood-produkter så kan produktens etikett skilja sig i utseende från produktbilden.

Ingredienser: Ekologiskt råtorkad irish moss (100%).
Kan innehålla spår av havssalt, sand eller små kräftdjur.

Ursprungsland: Irland.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100g:
Energi: 62 kcal,
Fett: 1,3g, 
- varav mättat fett: 0,6 g,
Kolhydrater: 1,9 g, 
- varav sockerarter: <0,1 g,
Protein: 10 g,
Fiber: 48.3 g,
Natrium (salt) 1,3 g,