Reco Market
Innovativa livsmedel för bättre hälsa

0 artiklar 0 kr
Din varukorg är tom.

Fler bilder

Kamut EKO 500g

Översikt

EKO - RAW

Lagerstatus: I lager

Ordinarie pris 55 kr

Specialpris: 28 kr

Jmf pris: 79 kr

Produktinformation

Kamut är en antik vetesort som kommer ursprungligen från Egypten som är närmast släkt med durumvete. Den har en dubbelt så stor kärna och innehåller mer proteiner, vitaminer och mineraler än andra vetesorter. Den kan användas till det mesta som annan vete används till.

Använd som matvete och servera tillsammans med en mustig gryta, gör ditt egna grov- eller finmalda ekologiska fullkornsmjöl eller grodda kamutvete och använd i råkostsallad, müsli eller i groddbröd. Låt groddarna gro ytterligare för att producera kamutgräs för pressning av juice, på ett liknande sätt som vetegräs.

Kamutvete är har en rik smörsmak och en seg konsistens. Den har 30% högre proteinhalt än vete och är rikare på magnesium, zink, och E-vitamin. Kokt kamutvete kan serveras varmt som ett alternativ till ris eller kallt i sallader.

OBS! Eftersom vi håller på att ändra om till nya etiketter för samtliga rawfood-produkter så kan produktens etikett skilja sig i utseende från produktbilden.

Ingredienser: Kamut.

Ursprungsland: Italien.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Tillredning (4 port): Skölj noggrant. Lägg 2 dl kamut i 3.5 dl vatten och en buljongtärning (valfritt) i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 10-15 minuter så vattnet har kokat in.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 329 kcal,
Fett: 2 g,
- varav mättat fett: 0.4 g,
Kolhydrater: 62 g,
- varav sockerarter: 2.2 g,
- varav fiber: 11.3 g,
Protein: 14.6 g,
Salt: 0.01 g.