I lager

Linfrön Bruna EKO 500g

Special Price 24,00 kr Ordinarie pris 47,00 kr
EKO - RAW - VEGAN
Skriv din egen recension
Bara inloggade användare kan skriva en recension. Logga in or skapa ett konto.
Kampanj -50%

Linfrö är fröet från växten lin (Linum Usitatissimum). På grund av sin höga halt kostfiber och Omega-3-fettsyror används det bland annat i müsli och bakning. Eftersom linfrön inte innehåller några kolhydrater som kroppen kan ta upp så passar de utmärkt som en del av en kolhydratsreducerad kosthållning. Jämfört med chiafrön, solrosfrön och liknande alternativ så innehåller linfrön mer fibrer och mindre kolhydrater. Men en stor fördel med linfrön är också dess låga pris och det faktum att man inte behöver äta särskilt mycket av det för att nyttja dess hälsofördelar.

Hela eller krossade linfrön

Hela linfrön är bäst för att komma åt fiberinnehållet och för att stödja en effektiv matsmältning. Krossade linfrön är en bra källa till omega-3-fettsyror och fytonäringsämnen som ger ett cellulärt skydd och är inflammationshämmande. Du kan krossa linfrön i exempelvis en kaffevkarn eller köpa vårt färdiga linfrömjöl.

Som bindemedel istället för ägg

Ägg används vanligen i recept som ett bindemedel för att få något att hålla ihop. Linfrön kan användas istället för ägg för att fylla samma funktion. 1 msk krossade linfrön + 3 msk vatten ersätter då 1 ägg.

Ingredienser: Ekologiska bruna linfrön (100%).

Ursprungsland: Indien.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Försiktighet: Det är inte bra att äta för mycket linfrön. Fröna innehåller ämnet linamarin som i kroppen kan bilda vätecyanid. 1-2 msk hela linfrön per dag är ok.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 2092 kJ / 500 kcal,
Fett 42 g,
- varav mättat fett: 3,7 g, 
Kolhydrater: 1,6 g,
- varav sockerarter: 1,6 g,
Protein 18 g,
Salt: 0,1 g.

Mer information
Manufacturer Nej
Egenskaper Raw, Eco, Vegansk, Glutenfri, Inget Raffinerat Socker, Laktosfri
Certifieringar EU-ekologisk
To Top