Reco Market
Innovativa livsmedel för bättre hälsa

0 artiklar 0 kr
Din varukorg är tom.

Fler bilder

Amarantmjöl EKO 500g

Översikt

EKO - RAW - VEGAN

Lagerstatus: I lager

Ordinarie pris 79 kr

Specialpris: 39 kr

Jmf pris: 127 kr

Produktinformation

Amaranthmjöl är ett glutenfritt och ekologiskt mjöl bestående av finmalda amarantfrön. Mjölet passar utmärkt att användas till matlagning och bakning t.ex. matbröd, pajer, kakor och muffins samt till redning av soppor och såser. Om det ska användas i brödbakning behöver mjölet kombineras med ett annat typ av mjöl för att degen ska lyfta; för tunnbröd och knäckebröd går det bra att enbart använda sig av amarantmjöl.

● Mineral- och fiberrikt,
● Naturligt glutenfritt,
● Lågt GI.

Amarant är ett nyttigt och glutenfritt frö som påminner om quinoa. Det är lättsmält och mycket rikt på proteiner, vitaminer och mineraler. Amarant innehåller också mycket växtsteroler, som bidrar till att sänka kolesterolvärdet. Smaken är mild och lite nötig. Amarantmjöl har vuxit i popularitet eftersom det är glutenfritt, och många personer som är känsliga för gluten väljer detta mjöl för dess många hälsofördelar.

Amarant är en mycket gammal växt som har sitt ursprung i Amerika. Den växer också i Mexiko, Östafrika, Centralamerika, Indien, Nepal och Kina. Odlingen av amaranth nådde sin kulmen under Aztek-civilisationen i Mexiko. Amaranth är tolerant mot torka, vilket är fördelaktigt och underlättar spannmålsproduktionen.

Ingredienser: Råtorkad Amarant*.

* Ekologiskt certifierad ingrediens.

Ursprungsland: Österrike.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1527kJ/365 kcal,
Fett: 8,8 g,
-varav mättat fett: 0,5g,
Kolhydrater: 56,8 g,
-varav sockerarter: 5g,
Protein: 14,6 g,
Salt: 0,1g.