Reco Market
Innovativa livsmedel för bättre hälsa

0 artiklar 0 kr
Din varukorg är tom.

Fler bilder

Mandelmjöl EKO 500g

Översikt

RAW - EKO - GLUTENFRI

Lagerstatus: I lager

Ordinarie pris 198 kr

Specialpris: 139 kr

Jmf pris: 282 kr

Produktinformation

Ekologiskt mandelmjöl är perfekt till low-carb, glutenfri bakning och som alternativ till vetemjöl. Vårt ekologiska mandelmjöl är gjort på - du gissade rätt - rena ekologiska mandlar som odlas utan bekämpningsmedel och kemikalier. Ekologiskt mandelmjöl kan användas som bas i bröd, pannkakor, muffins, kakor och mycket mer.

Mandlar är metaboliskt alkaliska och innehåller quercetin och kaempferol. Mandlar är rika på energi, rika på komplexa kolhydrater, protein, fett, b-vitaminer och mineraler. Ett perfekt tillskott för alla raw food utövare. OBS! Mandel är ett nötliknande frö, som ibland även de som är allergiska mot nötter tål.

Mandelmjöl är särskilt smakrikt jämfört med andra mjöl, med en nötaktig smak som fungerar bra tillsammans med många andra livsmedel. Det finns 18 gram kolhydrater i varje portion av mandelmjöl, vilket är lågt jämfört med spannmålsbaserade mjölsorter.

Mandel har förknippats med lägre kolesterol och minskad risk för hjärtsjukdomar på grund av dess enkelomättade fett och höga nivåer av vitamin E. Vårt ekologiska mandelmjöl innehåller höga halter av kalcium, järn och kostfibrer, näringsämnen som personer på glutenfri diet ibland har brist på.

OBS! Eftersom vi håller på att ändra om till nya etiketter för samtliga rawfood-produkter så kan produktens etikett skilja sig i utseende från produktbilden.

Ingredienser: Malda ekologiska råtorkade mandlar utan skal (100%).

Ursprungsland: Spanien.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 610 kcal,
Fett: 54 g,
- varav mättat fett: 4 g,
Kolhydrater: 4,8 g,
- varav sockerarter: 4,3 g,
Protein: 19 g.
Salt: 0 g.