• Fri frakt över 500kr
  • Snabb leverans

Varukorgen

Varukorgen är tom.

WIENERNOUGAT

Wienernougat är en riktig julgodisklassiker. Här sötar vi den på naturligt vis med agavesirap, men denna går utmärkt att också ersätta med 1½ dl kokossocker, konsistensen på nougaten kan dock bli något krispigare men smaken är precis lika ljuvlig. Det är också möjligt att göra receptet raw, då låter du bara bli att rosta hasselnötterna, välja raw kakaopulver och kakaosmör samt ser till att smälta kakaosmöret varsamt. 




Ingredienser: 

4 dl hasselnötter

65 g kakaosmör

1½ dl kokossocker eller 1 ¼ dl agavesirap

1-2 msk rå kakaopulver

en nypa himalaya salt

2 dl mandelspån / mandlar


Gör såhär: 

1. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Skrubba av löst skal med hjälp av en torr och ren handduk.

2. Lägg nötterna i en mixer, t.ex. en mixerskål som kommer med en stavmixer. Mixa tills du fått ett fint mjöl.

3. Hacka kakaosmöret fint och smält på låg värme i kastrull.

4. Häll kakaosmöret, agave, kakaopulver och salt i mixerskålen och mixa samman till en slät massa. Vänd ner mandelspånen.

5. Lägg plastfolie i en form och stjälp ut nougaten till ca 2 cm i höjd. Ställ i kylskåp för att stelna och skär sedan i bitar.

Relaterade produkter

Kakaomassa Raw 100% EKO 250g
116,00 kr
Kakaomassa Raw 100% EKO 500g
177,00 kr
Kakaopulver Raw EKO 1kg
BIGPACK
209,00 kr
Kakaosmör Raw EKO 500g
177,00 kr