Couscous är nationalrätt i Algeriet, Marocko och Tunisien. Den förekommer även i västafrika, delar av mellanöstern och i länder runt medelhavet. Det är gott, lättlagat och en bra omväxling till pasta, ris och potatis. Vår couscous gjord på majs är ett välsmakande middagstillbehör. Med en utmärkt smak passar majscouscous även glutenkänsliga.
Ingredienser: Råtorkad majs*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens..
Ursprungsland: Italien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Tillredning: Ta lika stor mängd couscous som vatten. Koka upp vattnet och ev. lite olivolja, ta bort kastrullen från värmen, häll i couscoucs och rör om. Låt stå och dra några minuter, sedan är det klart.
Näringsvärde per 100g:
Energi 1464,4kJ/ 350kcal, fett 1,8g varav mättat fett 0,3g, kolhydrater 69,7g varav sockerarter 2,2g, protein 11g, salt 0,01g.