Schisandra kallas även Wu-wei-zi vilket betyder "de fem smakernas bär", vilket måste vara en hyllning till bärets smak som både är friskt och syrligt. De växer vilt i norra Kina, östra Sibirien och i Tibet.
Ingredienser: Ekologiskt Schisandrapulver (100%).
Ursprungsland: Uzbekistan.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Dosering: Ta 1 tsk 2-3 gånger dagligen. Det är även en favorit att blanda tillsammans med rhodiola rosenrotspulver.
Allergi: Används ej om du är allergisk (överkänslig) mot fjärilsranka och rysk rot eller något av övriga innehållsämnen i Schisandra eller om du har högt blodtryck. Kan ej rekommenderas till gravida och ammande i brist på data.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1552,3 kJ/ 371 kcal,
Fett: 14,7 g,
- varav mättat fett: 0,7 g,
Kolhydrat: 38,8 g,
- varav sockerarter: 2,2 g,
Protein: 6 g,
Salt: 0 g.