Blåbärspulver är ett gott och syrligt bärpulver. Det är enkelt att strö över yoghurt, fil eller varför inte i en läskande och färgglad smoothie?
Varför torkade bär?
Färska bär är både nyttigt och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena. Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. Dessa bär mals till pulver av hela bäret, både skal, saft, fruktkött och frön följer med, så att alla dess goda och effektiva ämnen kan utnyttjas av kroppen.
Antioxidanten antocyanin bidrar till att skydda kroppens celler. Det är antocyaniner som ger blåbär deras blåa färg. Blåbär innehåller även många vitaminer och mineraler, bl.a. kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och betakaroten.