Vårt ekologiska groddbovete består av hela bovetefrön (oskalade) och har en fantastisk grobarhet. De är populära för odlandet av microgreens (bovetesallad). Små boveteblad har en läcker smak och fungerar som ett bra komplement till sallader. Groddbovete kan odlas i jord precis som solrosfrön. Ekologiska bovetegroddar är bra vardagsmat och särskilt så i en nödsituation.
Typiska skafferivaror som är avsedda för långtidsförvaring är traditionellt fattiga på eller saknar helt C-vitamin och många B-vitaminer. Med ekologiska bovetefrön kan du odla groddar som ger en rik källa till dessa viktiga näringsämnen. Ekologiska bovetegroddar är en utmärkt källa till C-vitamin och innehåller även många B-vitaminer. Och du kommer förmodligen inte kunna hitta ett billigare sätt att få dessa vitaminer än från dessa lågkalori-groddar.
Bovete är egentligen en ört men då dess värdefulla egenskaper och sammansättning gör att det liknar sädesslagen, så räknas det som ett pseudosädesslag. Bovete är mycket lättsmält och rikt på mineraler.
Ingredienser: Ekologiska groddfrön av bovete (100%) Fagopyrum esculentum Moench.
Ursprungsland: Holland.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Groddning: Skölj fröerna noga och blötlägg över natten, täck dem ordentligt med vatten, ungefär 3 gånger frömängden. Häll av blötläggningsvattnet och skölj dem noga igen. Låt rinna av i en groddburk och skölj var 8:e timme. De kommer att gro redan inom 1-2 dygn och är färdiga efter 3-4 dagar. De kommer att hålla bäst om de torkas före kylning.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1456kJ/348 kcal,
Fett: 2,1 g,
- varav mättat fett: 0,3 g,
Kolhydrat: 73,3 g,
- varav sockerarter: 36,1 g,
Protein: 9 g,
Salt: 0 g.