Alla groddar från rädisfamiljen ger kraftigt smakande groddar som är rika på C-vitamin och som många upplever verkar slemlösande vid förkylning. Rättikagroddarna är även rika på A- och B-vitaminer, samt mineraler som kalium, järn och magnesium.
Ursprungsland: Italien
Ingredienser: Groddfrön Rättika Daikon (Salvia hispanica)*
ekologisk odling
Så här groddar man fröna:
Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 4-6 timmar.Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.
Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.
Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar.