Torkade tranbär är små goda och nyttiga superbär som är väldigt praktiska att ha till hands! Ät dem som de är eller blanda tillsammans med dina favoritnötter: ett bra mellanmål när du behöver energi! Torkade tranbär är även goda i müsli och gröt. Perfekta för smoothies, rå choklad, bakning och desserter.
De här ekologiska tranbären är torkade tillsammans med osötad äppeljuice. Varför gör man såhär undrar ni? Det är för att de torkade tranbären blir extra saftiga, tranbärssmaken framhävs mer och de blir inte sådär hysteriskt syrliga som tranbär annars kan vara.
Medicinskt har tranbäret använts mot feber och förkylning. Tranbär kan bromsa urinvägsinfektioner, lindra magbesvär och förbättra kolesterolvärdet, visar forskning. Tranbär innehåller antioxiderande polyfenoler. Dessutom finns nästan 14 mg C-vitamin per 100 g råa tranbär. Liksom andra frukter, grönsaker och bär har tranbär en god antioxiderande verkan. Faktiskt pekar studier på att tranbär är ett av de livsmedel som har störst antioxiderande verkan. Tranbär innehåller även mineraler som kan medverka till ett friskare blodtryck.