Adzukibönor är rika på fibrer och har ett högt innehåll av protein. Innehåller också folsyra, magnesium och järn. Adzukibönor är en av de mest lättsmälta baljväxter och med rätt så lågt kalori- och fettinnehåll. De har en lätt sötaktig smak och är goda både varma och kalla i t.ex. sallader eller grytor.
Ingredienser: Råtorkade adzukibönor*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Kina.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Tillredning: Blötlägg först i dubbel mängd vatten i 8 timmar. Koka sedan i nytt vatten. Ta en del bönor till 2 delar vatten. 1 dl bönor ger cirka 3 dl kokta bönor.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 12552 kJ/ 300 kcal, fett 1,5g varav mättat fett 0g, kolhydrater 50g varav sockerarter 2,2g, protein 22g, salt 0g.