Inlägg taggade med "artiklar"

Epsomsalt - Mer än ett avslappnande bad

Epsomsalt - Mer än ett avslappnande bad

Mer än enbart ett avslappnande bad - Epsom salt är verkligen en mångfunktionell produkt älskad av många. Det finns många sätt att använda för skönhet, hälsa, för hemmet och till och med i trädgården. Epsom salt är överraskande fördelaktigt och du kommer bli förvånad över hur mycket det kan användas för. 
Vad innebär egentligen rawfood?

Vad innebär egentligen rawfood?

Rawfood är en kosthållning som betonar intag av färsk, oförändrad och obehandlad mat. Maten innehåller höga nivåer av näringsämnen, enzymer och antioxidanter. Genom att undvika bearbetad mat och upphettning över 48 grader bevaras matens näringsämnen. Populära rawfood rätter inkluderar sallader, smoothies, råa desserter och nötostar.
Våra vegetabiliska oljor

Våra vegetabiliska oljor

Vanliga vegetabiliska oljor inkluderar bland annat olivolja, kokosolja, rapsolja, mandelolja, avokadoolja och jojobaolja. De har olika hälsofördelar och används ofta i matlagning och kroppsvård. Det är viktigt att hitta den oljan som passar just dina behov och preferenser så lär mer i vår lilla guide.
Vår ekologiska certifiering!

Vår ekologiska certifiering!

EU-lövet är en symbol som används på förpackningar av ekologiska livsmedel i Europa för att visa att produkten är certifierad enligt EU:s strikta regler för ekologisk produktion. Symbolen är obligatorisk för alla ekologiska livsmedel som säljs inom EU och är utformad för att hjälpa konsumenter att enkelt identifiera ekologiska produkter i butiken.
Vanliga ayurvediska livsmedel!

Vanliga ayurvediska livsmedel!

Ayurvediska livsmedel anses vara bra på grund av deras potentiella förmåga att balansera kroppens olika doshor, eller energimönster. Enligt ayurvedisk filosofi är hälsa resultatet av balans mellan de tre doshorna: Vata, Pitta och Kapha. Varje dosha representerar olika egenskaper och funktioner i kroppen, och obalans i någon av doshorna kan orsaka hälsoproblem.
Så trivs dina olika groddfrön!

Så trivs dina olika groddfrön!

Att grodda frön är ett enkelt och hälsosamt sätt att öka näringsvärdet i din kost. Här är en kort guide för att grodda några olika typer av frön!
Liten groddskola

Liten groddskola

Groddar och skott är frön som börjat gro, man kan säga att det är den första och andra formen en växt tar under sin livscykel. Frön har naturligt en koncentrerad kraft för att överleva sin första fas i livet innan de är i stånd att utveckla egna rötter för att ta upp näring utifrån. För att ett frö ska börja gro behövs endast vatten. Håller man ett frö fuktigt kommer det aktiveras och börja gro. På 3 till 7 dagar beroende på sort kan man därefter skörda en grodd eller ett skott. 
Kakao - kärlekens frukt

Kakao - kärlekens frukt

Det finns många anledningar att kalla kakao för kärlekens frukt. Och därför associerar vi kakaon ofta till kärlek och romantik. Vid denna tiden på året firas kärlekens dag, alla hjärtans dag. En tid att uppmärksamma den vi älskar eller är förtjusta i. Det finns en större anledning till att just choklad är en vanlig gåva till ens käraste. 
Antioxidanter - de söta, de sura och de beska

Antioxidanter - de söta, de sura och de beska

Gemensamt för gruppen ämnen som kallas antioxidanter är att de förhindrar bildning och skadeverkan från reaktiva ämnen, så kallade fria radikaler. En rad olika ämnen i maten ingår på olika sätt i kroppens mekanismer för att ta hand om överskottet av fria radikaler. Flera av dem är vitaminer.
ARTIKEL 1-12 AV 48.1 2 3 4  Nästa »  | Visa alla 
Logga in
Har du kommit rätt?