Alla inlägg

Förhöj din veganska matlagning med cashewnötter

Förhöj din veganska matlagning med cashewnötter

Cashewnötter är inte bara ett läckert mellanmål, utan också en oumbärlig ingrediens i vegansk matlagning och bakning. Dessa krämiga nötter har en fascinerande historia och är packade med många nyttigheter. Läs mer i vår artikel om cashewnötter och hur du med ett fåtal steg svänger ihop en hälsosam och läcker vegansk cashewmajonnäs.

Cashewnötter - en naturlig del i det brasilianska köket

Cashewnötter har sitt ursprung i Brasilien och har en historia som sträcker sig över flera århundraden. Ursprungsbefolkningen i Brasilien använde sig av cashewnötter både som en del av sin kost och för sina medicinska egenskaper. Cashewnötter har därefter spridits till andra delar av världen och blivit en populär delikatess över hela världen.

Med cashewnötter får du tillgång till flera vitaminer

Cashewnötter är en utmärkt källa till hälsosamma fetter, protein, mineraler och antioxidanter. De innehåller även en rad vitaminer som vitamin K och E samt vitamin B såsom B6 och folsyra. Dessutom är cashewnötter perfekta för dig som följer en vegansk livsstil och behöver en naturlig källa till järn och zink.

Därför är cashewnötter ett utmärkt tillskott inom vegansk matlagning och bakning

Cashewnötter är en mångsidig ingrediens som du kan användas på många sätt i vegansk matlagning och bakning. Du kan använda cashewnötter för att göra veganska ostar, gräddiga såser och dressingar, men även till krämiga desserter och bakverk. Dessutom kan du använda cashewnötter för att göra vegansk majonnäs, vilket ger dig en hälsosam och läckert krämig sås utan animaliska produkter.

Recept - Vegansk cashewmajonnäs

Ingredienser

1 1/4 dl cashewnötter
4-6 msk vatten
2 msk citronjuice
3 msk ljus misopasta
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk tamarind
3 msk olivolja, kallpressad
1 1/2 tsk näringsjäst
Salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Blötlägg cashewnötterna i vatten över natten eller minst 4 timmar.
  2. Häll av vattnet och mixa cashewnötterna i en blender tillsammans med citronjuice, misopasta, äppelcidervinäger, tamarind, olivolja, och näringsjäst tills det blir en slät kräm.
  3. Späd gradvis med vatten och fortsätt att mixa tills majonnäsen når önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar och häll upp i en tätslutande burk. Förvara i kylen, där den håller sig färsk i minst en vecka.

Upplev mer smak och näring i vardagen med cashewnötter

Cashewnötter är inte bara läckra utan också näringsrika och mångsidiga, vilket gör dem till en utmärkt ingrediens för vegansk matlagning och bakning. Genom att inkludera dem i din kost kan du njuta av deras fantastiska smak och dra nytta av deras nyttigheter. Prova detta recept på vegansk cashewmajonnäs och upptäck den krämiga godheten hos cashewnötter på ett nytt sätt!

Hitta ingredienserna till Vegansk cashewmajonnäs

Cashewnötter Delade RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 209 SEK 298
KÖP NU
Näringsjäst Flakes 250g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 104 SEK 149
KÖP NU
Näringsjäst med B12 250g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 99 SEK 142
KÖP NU
Äppelcidervinäger EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 67 SEK 96
KÖP NU
Äppelcidervinäger EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 125 SEK 179
KÖP NU
Bragg - Äppelcidervinäger 473 ml
Kort datum
SEK 119
KÖP NU
Bragg - Äppelcidervinäger 946 ml
Kort datum
SEK 195
KÖP NU
Olivolja kallpressad EKO 1000ml
20%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 319 SEK 399
KÖP NU
Olivolja kallpressad EKO 500ml
20%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 159 SEK 199
KÖP NU
Cashewnötter Delade Premium RAW 1kg
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 148 SEK 246
Cashewnötter Delade RAW 1kg
50%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 123 SEK 246
Citron Juice EKo 1 liter
30%
Kort datum
La Bio Idea
Bäst före:
SEK 83 SEK 118
Näringsjäst Flakes EKO 250g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 139 SEK 199
Logga in
Har du kommit rätt?