Camu-camu (Myrciaria dubia) är en inhemsk buske i den sydamerikanska regnskogen. Dess bär innehåller mer vitamin C än någon annan känd växt på jorden. Jämfört med en citron, som innehåller 0,5% C-vitamin, innehåller camu-camubäret upp till 4% C-vitamin. Den innehåller 30 gånger mer C-vitamin än apelsiner. Denna produkt innehåller 10,000 mg per 100g och inga tillsatser! Camu-camupulver smakar utsökt syrligt.! Camu-camupulver smakar utsökt syrligt.
Ursprungsbefolkningen i Amazonas plockar camu-camubär, torkar och använder dem sedan året runt i medicinskt syfte. Camu-camubär är rödlila och blir ljusbeigea om de torkas och pulveriseras. Camu-camupulver innehåller rikligt med kalcium, fosfor, järn, aminosyrorna serin, valin och leucin. Camu-camupulver innehåller dessutom stora mängder av de starka antioxidanterna antocyaniner och bioflavonoider.
Ingredienser: Råtorkad Camu-Camu*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Peru.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Dosering: Blanda minst ½ tsk (3 g) i juice, smoothies, fruktglass, desserter eller i vatten. Det går bra att sakta öka intaget av camu-camu. Diarré är ett tecken på ett för högt intag.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 2531 kJ / 605kcal, fett 51,3g varav mättat fett 2,8g, kolhydrater 19,9g varav sockerarter 5,4g, protein 18g, salt 0,01g.