Detta carobpulver kommer från vildvuxna carobträd i Italien och har en fyllig och söt smak. Det är ett fint pulver som kan användas som smakförhöjare i alla möjliga recept, speciellt i chokladdesserter. Vanlig carobpulver prepareras vid ca 70°C medan detta raw food pulver inte upphettas till mer än 37°C.
Carob är en baljväxt som kommer från det ständigt grönskande carobträdet (Ceratonia siliqua). Det är egentligen en buske som formas till ett träd. Den har sitt ursprung runt Medelhavet men odlas numera även i anda varma delar av världen så som i Florida och Kalifornien. Det tar hela 6-8 år för ett carobträd att ge frukt. Den fortsätter sedan att ge frukt i hundra år. Ett fullvuxet carobträd får flera 100 kilo frukt per år.
Eftersom carobnektar tillverkas vid en låg temperatur är den en renare produkt än melass som är vanligt förekommande. Samtidigt har carob samma fylliga och söta smak som melass.
Ingredienser: Råtorkat carobpulver*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Italien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 928,8g/222kcal, fett 1g varav mättat fett 0g, kolhydrater 89g varav sockerarter 49g, protein 5g, salt 0g.