Potatismjöl eller potatisstärkelse är en typ av stärkelse som utvinns ur potatis. Det framställs genom att riven potatis blöts upp i vatten, så att stärkelsen sköljs ur potatisen och samlas på botten av kärlet, varefter den samlas upp och torkas. I likhet med stärkelse från andra källor, exempelvis majs eller arrowrot, används potatismjöl som förtjockningsmedel i matlagning, till exempel vid redning av fruktkrämer, soppor och såser. En liten gnutta stärkelse utrörd i vatten kan också användas för att åstadkomma en glansig yta, exempelvis på en blandning av frästa, hackade grönsaker. Glutenfri.
Potatismjöl EKO 1kg
0 Omdömen
Artnr:
AB0161
SEK 119 / SEK 83
Du sparar SEK 36 30
EKO - VEGAN
- Produktbeskrivning
-
- Ingredienser & Information
Ingredienser/Ingredients/Zutaten/Ainekset:
(SE) Ekologiskt Potatismjöl (100%). (GB) Organic Potato Flour (100%). (D) Bio-Kartoffelmehl (100%). (DK) Økologisk Kartoffelmel (100%). (FI) Orgaaninen
Perunajauho (100%).Ursprungsland/Origin/Herkunft/Oprindelse/Alkuperå:
Tyskland/Germany/Deutschland/Saksa.Näringsvärde per 100g/ Nutritional values per 100g/ Nährwertangaben pro 100g/ Næringsindhold per 100g/ Ravintosisältö per 100g: Energi/Calorific value/Brennwert/Energiaa: 1489,5kJ/356kcal Fett/Fat/Fedt/Rasvaa: 0,3g - varav mättat fett/saturated fatty acids/gesättigte Fettsauren/mættede fedtsyrer/tyydyttyneitä rasvahappoja: 0,1g Kolhydrater/Carbohydrates/Kohlenhydrate/Kulhydrater/ Hiilihydraatteja: 83g - varav sockerarter/of which sugar/davon Zucker/ hvoraf sukker/joista sokereita: 3,5g Protein/Eiweiß/Proteiinia: 7g Salt/Salz/Suolaa: 0,05g Förvaring/Storage/Lagerung/Opbevaring/Varastointi:
Torrt och svalt/Dry and cool/Trocken und kühl/Tørt og køligt/Kuiva ja viileä.- Mer information
- Egenskaper
-
Användning: Bakning , Matlagning Certifikat: euOrganic Form: Mjöl Förvaring: Skafferi (Torrt & Svalt) Underkategori: Mjöler - Specifikationer
-
Lagerstatus:Fåtal i lagerJämförpris:Frakt: Klass 1 - max 0,5 kg
- Betyg:
-
Den här produkten har inga recensioner.
Blogginlägg om Potatismjöl EKO 1kg
Det finns ännu inga blogginlägg kopplade till denna artikel.