Siberisk ginseng eller Rysk rot som den också kallas i Sverige är en avlägsen släkting till asiatisk ginseng, Panax ginseng. Siberisk ginseng växer i Taiga regionen i sydöstra Ryssland, i norra Kina, i Korea och i Japan. Det är roten (Eleutherococci radix) och bladen (Eleutherococci folium) av Siberisk ginseng som används.
Ingredienser: Råtorkad sibirisk ginseng*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Kina.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt. Förvaras utom räckhåll för små barn.
Dosering: 1/4 - 1/2 tsk 1 till 2 gånger dagligen rekommenderats. Blanda det i smoothies, vatten, juice eller liknande.
Försiktighet: Om Rysk rot tas för sent på kvällen kan man få svårt att somna.
Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 401,7kJ/96kcal, fett 0,7g varav mättat fett 0,3g, kolhydrater 7,9g varav sockerarter 1,5g, protein 10g, salt 14,4g.