• Fri frakt över 500kr
  • Snabb leverans!

Varukorgen

Varukorgen är tom.

Vegankt användning av Agar Agar

Agar-agar är den perfekta veganska ersättningen för gelatin i bakning. Agar-agar är gjort av torkade röda alger som har en mycket neutral smak och färg. Det smakar alltså inte som många tror sjögräs, eller är grönt! För att agar agar ska kunna bilda den geléaktiga konsistensen måste den värmas upp till en temperatur av 85 grader.

1 tsk agar agar pulver = 6 stycken gelatinblad = 2 tsk gelatinpulver




Agar agar fördelar

Agar agar ger en känsla av fyllighet, vilket lett till att den används i vissa dietprodukter. I Asien används det också ibland som ett matsmältningsmedel mot orolig mage. Det kan också användas som ett laxermedel, eller för att tjockna soppor, såser och konserver.

Relaterade produkter

Agar Agar pulver EKO 200g
-30% OFF
Price reduced from 179,00 kr to 125,30 kr