Havets eget gelatin!
Agar agar utvinns ur vissa rödalger och kan vara ett alternativ till gelatin för vegetarianer och veganer. Den är utan lukt och smak. Perfekt i efterrätter och godis. Ekologisk agar agar kan användas för att göra gelé, mousse och glasyr för dina bakverk, eller för att reda en sås. Den används ofta i det asiatiska köket och kan även producera puddingar utan kylning, men det går alltid snabbare att använda ett kylskåp.
Ingredienser: Agar Agar*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Brasilien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Omräkning för gelatinblad:
4 blad gelatin är 1 matsked gelatinpulver - ersätt med 2 rågade matskedar agar agar pulver.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1280,3kJ/ 306kcal, fett 0,3g varav mättat fett 0g, kolhydrater 80,8g varav sockerarter 2,9g, protein 6,2, salt 0g.