Havets eget gelatin!
Agar agar utvinns ur vissa rödalger och kan vara ett alternativ till gelatin för vegetarianer och veganer. Den är utan lukt och smak och är rik på fiber och mineraler. Perfekt i efterrätter och godis. Ekologisk agar agar kan användas för att göra gelé, mousse och glasyr för dina bakverk, eller för att reda en sås. Den används ofta i det asiatiska köket och kan även producera puddingar utan kylning, men det går alltid snabbare att använda ett kylskåp.
Ingredienser: Agar Agar*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Brasilien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Omräkning för gelatinblad:
4 blad gelatin är 1 matsked gelatinpulver - ersätt med 2 rågade matskedar agar agar pulver.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1280,3kJ/ 306kcal, fett 0,3g varav mättat fett 0g, kolhydrater 80,8g varav sockerarter 2,9g, protein 6,2, salt 0g.