Kanel är en av de äldsta kryddorna och kommer från kanelträdets bark. Kassiakanel är den vanligaste kanelsorten. Den är lite mörkare i färgen och med en rikare kanel- smak än ceylonkanel. Kumarin halten är hög.
Kanel är en av de äldsta kända kryddorna. Kanelen nämns i Bibeln och användes i det forna Egypten som medicin och som arom i drycker. Kanelen var så omtyckt att man värdesatte den mer än guld. I Kina har man traditionellt använt kanel för dess värmande effekt vid förkylningar och vid influensa.
● Sänker triglycerider och LDL-kolesterol.
● Kan minska högt blodtryck.
● Förbätrrar cirkulationen.
● Inflammationshämmande
● Främjar matsmältningen.
● Minskar stela leder och muskler.
● Lindrar PMS.
Använd kanel till smaksättning av bakverk och maträtter. Den används vanligtvis till frukost i både müsli och gröt.
Ingredienser: Pulver av ekologisk råtorkad kassiakanel (100%).
Ursprungsland: Indonesien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1138 kJ/ 272 kcal,
Fett: 3 g,
Kolhydrater: 56 g,
- varav fibrer: 24 g,
Protein: 4 g,
Salt: 0 g.