Kardemumma har kallats "drottningen av kryddor" och är en viktig krydda i arabisk och asiatisk matlagning. Den används i många kryddblandningar, exempelvis garam masala, curry och berbere. Kryddan används också ofta till att smaksätta kaffe och te och används i desserter och bakverk.
Skandinavien och länderna i Mellanöstern är storförbrukare och står tillsammans för ungefär hälften av världsförbrukningen av kardemumma. Kardemumma odlas främst i Sydostasien och i Guatemala som är den största exportören av kardemumma.
Ingredienser: Ekologisk Kardemumma (100%), mald.
Ursprungsland: Indien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 117,2 kJ/ 28 kcal,
Fett: 6,7 g,
-varav mättat fett: 0 g,
Kolhydrater: 40 g,
- varav sockerarter: 0 g,
Fiber: 28 g,
Protein: 11 g,
Salt: 0,05 g.