Detta Linsmjöl är ett finkornigt mjöl som görs av malda gula linser. Eftersom dessa linserna är malda till mjöl med skalet på, så har det mer fibrer och energi, men kolhydratsmängden i jämförelse med det röda linsmjölet skiljer ca 2g/100g mjöl. Linserna klassas som baljväxter och är ett vanligt substitut för de som äter en kost utan gluten. Linsmjöl kan ersätta vanligt vetemjöl i matlagning, bakning i såser och i stuvningar. Det är rikt på protein och fibrer och är fritt från gluten. För att lyckas med bakning med linsmjöl bör man tillsätta guarkärnmjöl, det gör degen klistrig på samma sätt som gluten gör i vetemjöl. Linsmjöl har en ljusröd färg och en lätt nötig smak. Exempel på mat med Linsmjöl: Falafel, linssoppa, morotsbröd.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1591kJ/380kcal
Fett: 2,4g
Varav mättat fett: 0,46g
Kolhydrater: 43g
Varav sockerarter: 1,2g
Protein: 25,4g
Salt: 1,20mg