Choklad & Bars
Produkter
Jordgubbar i Mörk Choklad EKO 100g
Nyhet
Nyhet
Dubai Choklad Pistage & Baklava 200g
Bär i Choklad EKO 100g
Choklad Kakaonibs & Havssalt 85% EKO 70g
Hallon i Mörk Choklad EKO 100g
Nyhet
Nyhet
Choklad med Pistage & Dadlar EKO 70g
Chokladtryffel Pistage 100g
Vivani Mörk Hasselnöt EKO 100g
Butter cups Pistagekräm RAW EKO 24g
Vivani Mörk Choklad Mandel EKO 100g
Choklad Krispig Hasselnöt 56% RAW EKO 40g
Dubai Choklad Hasselnöt 100g
Vivani Choklad 92% EKO 80g
Vivani Choklad Mörk Apelsin EKO 80g
Choklad Blåbär 54% RAW EKO 40g
Mörk Choklad 100% RAW EKO 30g
Choklad Mandel & Baobab 85% EKO 70g
Vivani Mörk Nougatcrokant EKO 35g
Nyhet
Nyhet
Choklad med Apelsin & Ingefära EKO 70g
Vivani Choklad Ljus Pralin Nougat EKO 100g
Choklad Pistasch & Lions Mane EKO 20g
Vivani Choklad 100% + Nibs EKO 80g
Choklad Mandel Havssalt Bar EKO 33g
Vivani 85% San Domingo EKO 80g
Choklad Sura Körsbär EKO 20g
Vivani Choklad Mörk Mallorca Fleur de Sel EKO 80g
Mjölkchoklad med Pistagekräm Glutenfri 95g
Nyhet
Nyhet
Hasselnötter i Dubbelchoklad & Krisp 100g
Vivani Choklad Mörk Tranbär 70% EKO 80g
Mörk Choklad Kokos Bar EKO 33g
Charm Choklad med Cappuccino 58% EKO 70g
Vivani 71% kakao 80g
Choklad Jordgubb 53% RAW EKO 40g
Jordgubbar i Mörk Choklad EKO 100g x 5 paket
Vivani Mjölkchoklad/Hasselnöt EKO 100g
Choklad Extra Pure 94% EKO 40g
Granola Bar Kakao Crunch EKO 40g
M*lk Choklad Hasselnöttryffel EKO 100g
Mörk Choklad Hasselnöt Praline Bar EKO 33g
Chokladbox High-Vibes 7 sorter EKO 7 x 20g
Choklad och bars - från böna till kaka
Choklad och bars är inte bara smaskigt, många innehåller också nyttigheter - därför kan du njuta av både nytta och nöje. Men vet du hur chokladens väg ser ut, från böna till kaka? Kakaobönor skördas från kakaoträd i olika delar av världen som Elfenbenskusten, Ghana och Ecuador. Efter att bönorna har skördats, rengörs de och utsätts för en fermenteringsprocess som ger dem sin karakteristiska smak. Därefter torkas bönorna och rostas för att förstärka smaken ytterligare. Rostningsprocessen är avgörande för att utveckla chokladens komplexa smaker, och olika tillverkare kan använda olika metoder och tider för rostning för att skapa unika smaker. Efter rostning krossas bönorna för att avlägsna skalet och få fram kakaomassa. Denna massa kan sedan användas för att göra choklad i olika former. Beroende på den önskade smaken och konsistensen kan producenter blanda kakaomassan med andra ingredienser som socker, mjölkpulver, nötter eller andra smaksättningar. Denna blandning smälts och formas till bland annat chokladkakor och chokladbars, för att sedan kylas ner innan den är redo att avnjutas.
Med raw choklad kan du uppleva smakerna i sin renaste form
Vill du njuta av chokladens läckra smaker, men vill äta mer rawfood i vardagen? Då rekommenderar vi raw choklad. Raw choklad är en speciell form av choklad som tillverkas med obehandlade och opastöriserade kakaobönor. Raw choklad har en intensiv och något bitter smak samt en unik textur. Trots sin bitterhet, är det många människor som uppskattar dess komplexa smaker och förmågan att uppleva choklad i sin renaste form. Raw choklad används också som en huvudingrediens i många rawfoodbars och godisprodukter. Det är också ett utmärkt alternativ för personer med olika kostrestriktioner, eftersom de ofta är veganvänliga och glutenfria.
Ta del av vårt utbud på Rawfoodshop och hitta din favorit idag!