Svartpeppar används som krydda i de flesta maträtter. Pga. dess rika näringsinnehåll, så är det många som även använder svartpeppar som tillskott tillsammans med honung och gurkmeja. Svartpepppar tillför ett ökat upptag av curcumin. Piperin, ämnet som ger peppar dess starka smak, kan ha positiva effekter på en mängd processer i kroppen. Svartpeppar ger ett ökat flöde av saliv och magsafter och har en stimulerande effekt på matsmältningsorganen. Till följd av detta kan de svarta små kornen ofta lindra magbesvär och ge minskade väderspänningar.
Ingredienser: Svartpeppar (100%), hel.
Ursprungsland: Indien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1066,9 kJ/ 255 kcal,
Fett: 3,26 g,
- varav mättat fett: 0 g,
Kolhydrat: 64,8 g,
- varav sockerarter: 0 g,
Fiber: 26,5 g,
Protein: 10,95 g,
Salt: 0 g.